Verklaring Omtrent het Gedrag

Van alle vrijwilligers op Kinderdorp wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd. Hieronder vind je wat meer informatie over de VOG en over hoe je een VOG aanvraagt.

Wat is een VOG?
Een Verklaring Omtrent Gedrag is een verklaring waaruit blijkt dat jouw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van jouw bezigheden als medewerker op Kinderdorp. Mocht je meer informatie over deze verklaring willen hebben, dan kun je ons altijd mailen of een kijkje nemen op https://www.justis.nl/producten/vog/.

Hoe kom ik aan een VOG?
Als je je hebt ingeschreven als vrijwilliger, ontvang je een mailtje van ons met uitleg, maar ook een mailtje van Justis – Ministerie van Veiligheid en Justitie (check ook je spambox!). Hierin staat dat wij, Kinderdorp Bennekom, een Verklaring Omtrent Gedrag van je vragen. LET OP! Als je het mailtje hebt ontvangen, dien je binnen 30 dagen de aanvraag te doen!

Om nu je VOG aan te vragen, doorloop je de volgende stappen:

  1. Klik op de link in de mail. Je komt nu op de aanvraagpagina van mijn.justis uit.
  2. Log in met je DigiD.
  3. Voer de aanvraagcode uit het mailtje (van Justis – Ministerie van Veiligheid en Justitie) in.
  4. Voer je geboortedatum in.
  5. Bevestig je gegevens.

Als het goed is gegaan, ontvang je een bevestigingsmail. Binnen acht weken (meestal veel sneller) ligt je VOG op je deurmat. We hebben het originele formulier van je nodig. Je kunt deze opsturen naar Stichting Kinderdorp, postbus 69, 6720AB Bennekom of persoonlijk aan een van de bestuursleden overhandigen.

Geen DigiD?
Een DigiD aanvragen kan op https://www.digid.nl/.

Vragen?
Mocht je nog vragen hebben over de VOG of over het aanvragen van je eigen VOG, dan horen we het graag! Je kunt altijd mailen naar medewerkers@kinderdorp.nl.